You are here:

Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

S to Politiko zasebnosti in varovanja osebnih podatkov vas seznanjamo z obdelavo vaših podatkov v povezavi z našo spletno trgovino na strani www.elotus.si. Podatke obdelujemo izključno v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov, kot so trenutno veljavni Zakon o varstvu potrošnikov (ZVOP),  Splošna uredba o varstvu podatkov, EU 2016/679 (GDPR), Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom)
 

1. Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov je:

ELOTUS d.o.o.

Cesta 4. julija 47b

2241 Spodnji Duplek

Email: [email protected]

Tel.: 386 (0)40 142 206

 

2. Katere osebne podatke obdelujemo in hranimo

Zbiramo, obdelujemo in hranimo vse vaše podatke, ki ste nam jih aktivno sami posredovali ob registraciji na naši strani, ob oddaji naročila preko spletne strani, preko emaila ali preko telefona. 

Podatke, zbrane v fazi sklepanja pogodbe, hranimo do izteka zakonskih ali katerihkoli pogodbenih jamstev in jamstev iz garancijske odgovornosti. Po izteku teh rokov hranimo podatke, ki jih zahteva davčna zakonodaja za zakonsko predpisana časovna obdobja za namen revizije, ki jo opravijo davčni organi.

 

3. Za katere namene uporabljamo vaše podatke

Vse vaše zbrane podatke bomo uporabljali za naslednje namene:

  • za izvedbo naročil
  • za reševanje reklamacij
  • za hranjenje podatkov o nakupu skladno z zahtevami veljavne zakonodaje
  • z vašo izrecno privolitvijo (tj. prijavo na prejemanje novic) za obveščanje o naši ponudbi. Vašo prijavo na e-novice lahko kadarkoli prekličete.


4. Komu bomo posredovali vaše podatke

Za izvedbo vaših naročil bomo podatke posredovali še:

  • Pogodbenemu dostavljavcu za namen dostave naročenega blaga
  • Ponudniku plačilnih storitev za izvedbo plačil

V okviru obdelave podatkov, ki je opisana v tej politiki, je možno, da osebne podatke posredujemo tudi naslednjim kategorijam prejemnikov:

  •  pooblaščenemu računovodskemu servisu
  •  ponudniku IT storitev
  •  ponudniku marketinških storitev

Ponudniki storitev bodo podatke uporabljali izključno po naših navodilih ter na podlagi medsebojno podpisane pogodbe o varstvu podatkov in poslovne skrivnosti. Osebne podatke posredujemo tretjim osebam samo, če je to potrebno za izpolnitev pogodbene obveznosti, če imamo ali ima naša pogodbena stranka zakoniti interes za obdelavo osebnih podatkov, ali če je bila podana vaša privolitev za posredovanje. Prav tako osebne podatke posredujemo tretjim osebam če in v kolikor smo k temu zavezani z veljavno zakonodajo, ukrepom upravnega organa ali s sodno odredbo.


5. Piškotki

Ta spletna stran vsebuje piškotke. Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analize našega prometa. Poleg tega delimo informacije o vaši uporabi našega mesta z našimi partnerji s področja družbenih medijev, oglaševanja in analitike, ki jih morda kombinirajo z drugimi informacijami, ki ste jim jih posredovali ali pa so jih zbrali skozi vašo uporabo njihovih storitev.

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Na naši spletni strani ne morete spremeniti ali preklicati izbora Deklaracije o piškotkih.

O uporabi piškotkov ter možnostmi njihove nastavitve boste seznanjeni z vstopom na našo stran. 

Ta spletna stran uporablja naslednje piškotke:

  • Zahtevano

     Zahtevani piškotki so ključni, naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo preko klikanja na enostavne povezave in jih ni možno preklicati oz. odstraniti.

Spodaj navedeni piškotki sicer niso obvezni in lahko z nastavitvijo preprečite njihovo shranjevanje,  vendar je možno, da zaradi tega ne boste v celoti izkoristiti vseh funkcionalnosti naše spletne strani.

  • Nastavitve

     Piškotki za namestitve pomagajo spletni strani, da si ta zapomni informacije, ki vplivajo na to, na kakšen način se spletna stran obnaša ali izgleda, kot je npr. vaš priljubljeni jezik ali regija, v kateri ste.

  • Statistika

     Piškotki za statistiko pomagajo lastniku spletne strani razumeti obnašanje obiskovalcev, to je kako obiskovalci uporabljajo spletno stran (katere podstrani obiskujejo, koliko časa se zadržujejo na strani ipd.). Piškotki tukaj zbirajo in javljajo anonimne informacije. 

  • Trženje

     Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika in zato več vredni za založnike in oglaševalce tujih strani. 

 

6. Vaše pravice

Z vašim pisnim zahtevkom lahko zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave, izbris osebnih podatkov ali lahko ugovarjate obdelavi, ki se obdelujejo v povezavi z vami. Vašo dano privolitev v obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekličete.

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če menite, da sevaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.